Печено пиле с кореноплодни

24/05/2020
"Невероятна комбинация от печено пиле и вкусни зеленчуци "
Приготвяне10 мин.
Готвене200 мин.
Общо210 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо315
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете пилето.

Посолете и намажете го с кравето масло от двете страни. Поръсете го с подправките.

Обелете и измийте всички зеленчуци. Нарежете ги в глинен гювеч.

Поръсете със сол и разбъркайте. Поставете пилето отгоре.

Върху него сложете парчета/ колелца портокали и лимони. Налейте бирата и затворете с капака.

Печете пилето в гювеч в студена фурна на 250°C за половин час, а след това намалете на 160 градуса за около 3 часа.

Извадете и сервирайте печеното пиле с кореноплодни, докато е топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар