Печено пиле с кореноплодни

Печено пиле с кореноплодни4 / 4
24/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
2
"Невероятна комбинация от печено пиле и вкусни зеленчуци"

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • краве масло - 1 бучка
  • подправки - розмарин, риган, мащерка..
  • лук - 1 бр
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • картофи - 4 бр.
  • пащърнак - 1/2 бр.
  • лимони - 1/2 бр.
  • портокали - 1/2 бр.
  • бира - 1/2 кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете пилето.

Посолете и намажете го с кравето масло от двете страни. Поръсете го с подправките.

Обелете и измийте всички зеленчуци. Нарежете ги в глинен гювеч.

Поръсете със сол и разбъркайте. Поставете пилето отгоре.

Върху него сложете парчета/ колелца портокали и лимони. Налейте бирата и затворете с капака.

Печете пилето в гювеч в студена фурна на 250°C за половин час, а след това намалете на 160 градуса за около 3 часа.

Извадете и сервирайте печеното пиле с кореноплодни, докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: