Бъркан тутманик

04/09/2013
"Забравете за месенето! Грабвайте една голяма дървена лъжица и да забъркаме закуската набързо!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо114 408
  • Преглеждания за месеца710
  • Преглеждания за седмицата40
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се добавят по реда на изписването. Бърка се на ръка с дървена лъжица. Трябва да се получи гъста, еднородна смес.

Сместа се изсипва в помазана с мазнина и поръсена с брашно средно голяма тавичка. Пече се в умерена фурна (180-200 градуса) до суха клечка.

Пояснение: Сиренето е 200-300 г - т.е. на вкус. Брашното е 200-300 г заради големината на яйцата.

Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Италианска алуминиева незалепваща тава с дръжки
38.00 лв.
Виж ››

Кръгла алуминиева тава, в която може да приготвите всичко, до което кулинарното ви вдъхновение се простира. С незалепващо покритие и удобни дръжки тя позволява лесно пренасяне, съхранение и готвене. Алуминиева тава, която е необходимост във всяка кухня!

Рейтинг

5 15
4 3
3 8
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#176785
Реших да направя половин доза. Сложих 2 малки яйца, 125 гр. кисело мляко и сбърках в сметките с олиото и содата - сложих 1 ч.л. сода в киселото мляко и цялото количество олио (50 гр.). 200 гр. сирене и 1 суп. л. риган. Малко по-малко от чаша и половина брашно, като една трета от него сложих царевично. Пекох първо на долно ниво и после на средата на фурната. Резултатът беше невероятно хубав - приятен жълт цвят и мноооого пухкав тутманик/питка. А, разбърках всичко с миксера. Ще се опитам да кача снимка.
2
1
ДИДИ
ДИДИ
11.09.2013 14:50
АЗ ДОБАВЯМ И МАЛКО КИМ .
7
3
Веска
Веска
11.09.2013 12:30
Брашното 200-300 грама ли е, или 2-3 чаени чаши. Смятам, че има разлика. Колко е точно?
17
4