Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Солен пай с червена леща и зеленчуци (веган)

Солен пай с червена леща и зеленчуци (веган)

Солен пай с червена леща и зеленчуци (веган)
Снимка: Никол Христова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • червена леща - 100 г сурова (половин чаша)
  • типово брашно - 50 г(може и друго)
  • лук - глава
  • тиквички - 1 бр.
  • хранителна мая - 5 г
  • кьополу - 2 - 3 с.л. или лютеница (просто някакъв сос по желание)
  • суха мая 1/2 с.л
  • кисели крастваички
  • маслини
  • бульон на прах
  • ким
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате лещата във вода за поне 30 минути.

Настъргвате тиквичката, нарязвате лука, киселите крастваички и обезкостявате маслините.Слагате всички зеленчуци в голяма купа и добавяте брашното.

След като лещата се е накиснала я блендирате с вода 2-3 пръста над нея. Изсипвате я в купата и разбърквате с останалите подправки.

Консистенцията трябва да е като за кекс, но и малко по-рядка да е, пак ще стане. Изсипвате сместа в тава с незалепващо покритие и печете на 180 градуса за около 30-40 минути.

Може да добавите каквито искате зеленчуци и подправки, както и да махнете, ако нещо не ви харесва.

Само тиквичката, мисля че отговаря повече за консистенцията, но може да се замени с патладжан или картоф.

Получава се една средно голяма тава солен пай - като на една от снимките.

На вкус сестра ми каза, че й напомня на руло Стефани. На мен пък ми прилича ми прилича на закрита пица. Стана ми любима рецепта и е перфектно за из път.

Соленият пай с червена леща и зеленчуци (веган) е чуден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: