Начин на приготвяне
Бобът се измива и накисва от вечерта във вода, на сутринта водата се подменя.
В новата вода се слага малко сода и бобът се слага на котлона да се вари. През това време свинските ребра се нарязват на парчета, запържват се за кратко и слагат на дъното на глинено гърне.
Бобът се вари около пет минути, след което водата се излива, а той се измива. Слага се в гювеча при ребрата. Прибавят се нарязаните на дребно лук, морков и чушка.
Налива се малко олио и вода, гърнето се похлупва и слага в студена фурна. Бобът се готви около час и половина на 220 градуса.
Когато е почти готов се прибавят солта, червеният пипер, доматеното пюре, смлените домати, чубрицата, пресните джоджен и копър. Бобът се готви докато омекне.
Свинските ребра с боб в гърне са готови.
Коментари