Начин на приготвяне
1. Започваме с приготвянето на блата, като разбиваме с помощта на миксер яйцата. След това прибавяме захарта към тях и отново разбираме.
Следва олиото, после пресятото брашно с бакпулвера и какаото.
Тестото го изсипваме във форма за торта с падащо дъно или в тава, покрита с хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на средна решетка на 170 градуса за 45 мин.
След като е готов, го оставяме настрани да изстине. Вече изстиналия блат го разрязваме на 3 равни части.
2. В дълбока купа с помощта на лъжица смесваме продуктите за крема (цедено кисело мляко, течен шоколад и лимоновата кора).
3. Измиваме ягодите и ги режем на тънко. Бананите също режем на кръгчета.
4. Започваме с подредбата на икономичната шоколадова торта. Върху подноса за торта слагаме малко от крема в средата, върху него поставяме първия блат. Мажем блата с шоколадовия крем и върху него редим от плодовете. Това се повтаря и със следващите два блата.
5. След като сме сглобили лесната торта, с помощта на чопър смиламе орехите и поръсваме отгоре лесна торта с течен шоколад и плодове.
Да ви е сладко!