Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Лесна торта с течен шоколад и плодове

Лесна торта с течен шоколад и плодове

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Лесна торта с течен шоколад и плодове2 / 2
01/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Ние сме от хората, които не могат да не си хапнат от тази шоколадова тортичка, а вие?"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 4 бр. /М/
  • брашно - 130 г бяло тип 500
  • захар - 150 г кристална
  • слънчогледово олио - 40 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче на Йоткер
  • какао - 2 с.л. на Йоткер
  • За крема
  • течен шоколад - 300 г Финети
  • цедено кисело мляко 150 г олимпус
  • лимонова кора - 1 пакетче /на Йоткер/
  • Други
  • банани - 3 бр.
  • ягоди - 220 г
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Започваме с приготвянето на блата, като разбиваме с помощта на миксер яйцата. След това прибавяме захарта към тях и отново разбираме.

Следва олиото, после пресятото брашно с бакпулвера и какаото.

Тестото го изсипваме във форма за торта с падащо дъно или в тава, покрита с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на средна решетка на 170 градуса за 45 мин.

След като е готов, го оставяме настрани да изстине. Вече изстиналия блат го разрязваме на 3 равни части.

2. В дълбока купа с помощта на лъжица смесваме продуктите за крема (цедено кисело мляко, течен шоколад и лимоновата кора).

3. Измиваме ягодите и ги режем на тънко. Бананите също режем на кръгчета.

4. Започваме с подредбата на икономичната шоколадова торта. Върху подноса за торта слагаме малко от крема в средата, върху него поставяме първия блат. Мажем блата с шоколадовия крем и върху него редим от плодовете. Това се повтаря и със следващите два блата.

5. След като сме сглобили лесната торта, с помощта на чопър смиламе орехите и поръсваме отгоре лесна торта с течен шоколад и плодове.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: