Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Лесна торта с течен шоколад и плодове

Лесна торта с течен шоколад и плодове

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Лесна торта с течен шоколад и плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
16
"Ние сме от хората, които не могат да не си хапнат от тази шоколадова тортичка, а вие?"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • яйца - 4 бр. /М/
  • брашно - 130 г бяло тип 500
  • захар - 150 г кристална
  • слънчогледово олио - 40 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче на Йоткер
  • какао - 2 с.л. на Йоткер
  • За крема
  • течен шоколад - 300 г Финети
  • цедено кисело мляко 150 г олимпус
  • лимонова кора - 1 пакетче /на Йоткер/
  • Други
  • банани - 3 бр.
  • ягоди - 220 г
  • орехи - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Започваме с приготвянето на блата, като разбиваме с помощта на миксер яйцата. След това прибавяме захарта към тях и отново разбираме.

Следва олиото, после пресятото брашно с бакпулвера и какаото.

Тестото го изсипваме във форма за торта с падащо дъно или в тава, покрита с хартия за печене.

Печем в предварително загрята фурна на средна решетка на 170 градуса за 45 мин.

След като е готов, го оставяме настрани да изстине. Вече изстиналия блат го разрязваме на 3 равни части.

2. В дълбока купа с помощта на лъжица смесваме продуктите за крема (цедено кисело мляко, течен шоколад и лимоновата кора).

3. Измиваме ягодите и ги режем на тънко. Бананите също режем на кръгчета.

4. Започваме с подредбата на икономичната шоколадова торта. Върху подноса за торта слагаме малко от крема в средата, върху него поставяме първия блат. Мажем блата с шоколадовия крем и върху него редим от плодовете. Това се повтаря и със следващите два блата.

5. След като сме сглобили лесната торта, с помощта на чопър смиламе орехите и поръсваме отгоре лесна торта с течен шоколад и плодове.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: