Начин на приготвяне
За тази лятна манджа патладжанът се нарязва на кубчета, пиперките, морковът, доматите и лукът - на по-дребно. Оризът се измива.
В сгорещено олио се запържва лукът с моркова, след което се добавят и пиперките.
След тях се прибавя патладжанът, а после и доматите. Сипва се и измитият ориз.
Добавят се подправките и се разбърква добре.
Налива се малко по-малко от 1 ч.ч. вода и когато заври се оставя на слаб огън до сваряването на ориза.
Ако оризът се свари, а още има доста от водата, се оставя на котлона, без капак, за да изври повечето от водата от вкусната зеленчукова манджа.
Трябва да се има предвид, че оризът не трябва да става изцяло сух, защото докато изстине, ще поеме още от водата, а не искаме да става на бучки.
Да ви е вкусно с тази бърза лятна манджа с патладжан и ориз.
Коментари