Телешки ребра със сос Грейви и пюре от картофи и моркови

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
317
2k
606
440
12/06/2020
"Телешки ребра със сос и апетитна гарнитура "
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо634
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте ребрата в изброените продукти и ги оставете в хладилник за поне час.

След това ги разпределете върху решетка, а нея сложете върху тава, дъното на която на 1/3 е пълно с телешки бульон и червено вино.

Добавете скилидките чесън (цели). Завийте с фолио за печене и печете сочните телешки ребра 2 часа на 170°C и още 30 мин на 200°C.

За соса прецедете 250 мл от бульона отделен по време на печенето. Разтопете маслото, добавете към него брашното и накрая на тънка струя бульона, при непрекъснато разбъркване.

Щом се сгъсти, овкусете със сол и снемете от огъня Грейвито.

За картофеното пюре сварете морковите и картофите.

Отцедете, намачкайте с преса и добавете маслото.120

Овкусете със сол и скълцан чесън телешките ребра със сос Грейви и пюре от картофи и моркови.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар