Начин на приготвяне
Мариновайте ребрата в изброените продукти и ги оставете в хладилник за поне час.
След това ги разпределете върху решетка, а нея сложете върху тава, дъното на която на 1/3 е пълно с телешки бульон и червено вино.
Добавете скилидките чесън (цели). Завийте с фолио за печене и печете сочните телешки ребра 2 часа на 170°C и още 30 мин на 200°C.
За соса прецедете 250 мл от бульона отделен по време на печенето. Разтопете маслото, добавете към него брашното и накрая на тънка струя бульона, при непрекъснато разбъркване.
Щом се сгъсти, овкусете със сол и снемете от огъня Грейвито.
За картофеното пюре сварете морковите и картофите.
Отцедете, намачкайте с преса и добавете маслото.120
Овкусете със сол и скълцан чесън телешките ребра със сос Грейви и пюре от картофи и моркови.