Начин на приготвяне
Първо си оставих цацата да се размрази и я почистих добре от вътрешностите, като и отстраних и главите, а накрая я измих добре.
Поръсих със солта, черния пипер и разбърках добреи оставих в гевгир да се отцеди.
След това в найлонов плик сипах 100 грама брашно и изчистените рибки трицона.
С една ръка затворих отвора, а с другата държах отдолу торбичката, като разклатих за кратко.
След което ги прехвърлих в чиния и ги смесих с брашното и след това застелих с пергаментова хартия върху плота. И с помощта на четка намазах с 1 супена лъжица олио.
И почнах да редя рибките в кръга, като се застъпват.
А отгоре ги напръсках с втората лъжица олио. И ги загънах с пергаментова хартия.
След това хванах долната и горната пергаментова хартия и започнах да усуквам на вътре.
И накрая в силно сгорещен тиган /като тиганът не трябва да ви е с мазнина/ поставих внимателно хартията с рибката и оставих за около 5-6 минути.
След като ми бяха готови от едната страна, обърнах към другата печената риба.
И ето.... Имаме нашата хитра рибка.