Хитра риба

BirgulBirgul
Чирак
716201801
Хитра риба
Снимка: Birgul
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
14
"Чудите се защо рибката е хитра, ами прочетете в рецептата"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг трицона, замразена
  • олио - 2 с.л.
  • пшенично брашно - за овалване
  • черен пипер
  • сол
  • пергаментова хартия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си оставих цацата да се размрази и я почистих добре от вътрешностите, като и отстраних и главите, а накрая я измих добре.

Поръсих със солта, черния пипер и разбърках добреи оставих в гевгир да се отцеди.

След това в найлонов плик сипах 100 грама брашно и изчистените рибки трицона.

С една ръка затворих отвора, а с другата държах отдолу торбичката, като разклатих за кратко.

След което ги прехвърлих в чиния и ги смесих с брашното и след това застелих с пергаментова хартия върху плота. И с помощта на четка намазах с 1 супена лъжица олио.

И почнах да редя рибките в кръга, като се застъпват.

А отгоре ги напръсках с втората лъжица олио. И ги загънах с пергаментова хартия.

След това хванах долната и горната пергаментова хартия и започнах да усуквам на вътре.

И накрая в силно сгорещен тиган /като тиганът не трябва да ви е с мазнина/ поставих внимателно хартията с рибката и оставих за около 5-6 минути.

След като ми бяха готови от едната страна, обърнах към другата печената риба.

И ето.... Имаме нашата хитра рибка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: