Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен зеленчуков кекс с тиквички

Солен зеленчуков кекс с тиквички

Солен зеленчуков кекс с тиквички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Запознайте се с невероятния солен кекс, в който главен герой са тиквичките"

Необходими Продукти

  • тиквички - 700 г
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 70 г
  • краве масло - 20 г разтопено
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сол - щипка
  • пармезан - 10 г настърган
  • босилек - на вкус
  • див лук - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите този любим кекс с тиквички фурната се загрява на 200 градуса.

Брашното се смесва с бакпулвера, солта, разбитите предварително яйца, маслото и прясното мляко.

Сместа с брашното служи само като спойка на тиквичките, така се усеща много повече вкусът им.

Тиквичките се измиват и се настъргват на много тънки ленти /с ренде или белачка за картофи/.

Прибавят се към първата смес и всичко се разбърква. Добавят се подправки според вкуса.

Сипва се в намазана и леко набрашнена форма за кекс /или хартия за печене/.

Поръсва се с пармезан и вкусния солен кекс се пече около 50-55 мин /в зависимост от фурната/.

Оставя се да изстине, преди да се нареже.

Изключително апетитен солен зеленчуков кекс с тиквички се получава!

Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: