Начин на приготвяне
Бутчетата почистете и измийте. Сложете ги в подходяща тенджера и долейте два литра студена вода.
Прибавете цялата глава лук, морковите и чушката, нарязана на едро. Варете за 30 минути, като припенвате бульона. Бульонът след варенето на бутчетата запазвам, като го прецеждам и поставям в бутилки. Използвам за направата на ризото, супи или други ястия.
Сварените вече бутчета извадете и отцедете.
Заемете се с направата на сухата смес. В дълбок съд смесете всички сухи съставки и разбъркайте.
След това разбийте яйцата с малко сол, добавете и бирата.
Върху хартия разпределете сусама и пармезана.
Започнете панирането.
Охладеното месо оваляйте първо в сухата смес, след това в яйцата и после в пармезана и сусама. Аз редувах половината в сусам, а останалите пармезан!
Пържете панираното пиле в дълбока касерола в силно сгорещено олио до златисто.
Поднесете панираните бутчета с лимони прясна мащерка, чеснов сос и желана гарнитура или салата!
Вкусно да ви е!