Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен тарт»Пролетен тарт със спанак и сирена

Пролетен тарт със спанак и сирена

Пролетен тарт със спанак и сирена
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Засищаш, но много лек пролетен тарт - насладете му се"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка
  • спанак - 300 г
  • крема сирене - 100 г
  • топено сирене - 100 г
  • козе сирене - 100 г
  • моцарела - 150 г настъргана
  • сол - 1 щипка
  • масло - 2 с.л.
  • пресен лук - 2 стръка
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, нарязваме и задушаваме спанака за 4-5 минути в маслото. Посоляваме добавяме нарязания пресен лук и задушаваме още 5 минути.

Отместваме от котлона и нарязваме козето сирене, топеното сирене, добавяме крема сиренето и яйцето и разбъркваме.

От бутер тестото оформяме кръг, който да е по-голям диаметър от формата, в която ще печем, с около 5 см.

Поставяме кръга вътре и оформяме. Изсипваме спаначената плънка, отгоре поръсваме с моцарела и слагаме в загрята фурна на 200 градуса да се пече.

Печем тарта 30 минути. Сервираме вкусния пролетен тарт със спанак и сирена топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: