Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко филе със зеленчуци и билки на тиган

Пилешко филе със зеленчуци и билки на тиган

Пилешко филе със зеленчуци и билки на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Насладете се на порция пилешко филе със зеленчуци и билки"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр. големи
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 2 големи глави
  • моркови - 1 голям
  • тиквички - 1 средна
  • зелен боб - 1 шепа
  • прованскалски билки - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото се нарязва на хапки, моркови на полумесеци заедно с тиквичката, лук на ситно, зелен боб на парчета.

В тиган се загрява олио 5-6 с.л. запържва се месото, поръсено с малко сол и черен пипер, докато побелее.

Сипват се нарязаните зеленчуци и се задушват под капак да омекнат.

Разбърква се периодчно, сипваме червен пипер, добавят се 1 домат, настърган на ренде, и наливаме 400-500 мл вода, аз на око налях, колкото да се покрият зеленчуците.

Добавя се дафинов лист, сол на вкус, черен пипер билките.

Когато заври, намаляваме на 3-4 степен и готвим под капак, като към края го сваляме и готвим пилето на тиган до готовност на месото.

Към края сгъстих соса с 1 равна с.л. брашно да имам вкусно сосче.

Това пилешко филе със зеленчуци и билки на тиган чудесна гозба за обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: