Любимите домашни хлебчета
Omiljeni domaći hlepčići
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Любимите домашни хлебчета

Любимите домашни хлебчета

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7233k2
Любимите домашни хлебчета
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 4
19/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Домашни хлебчета, с които всяко ястие е по-вкусно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява. Солта се поръсва отстрани върху брашното.

В кладенчето се сипва сухата мая, захарта, олиото, оцетът със загасената във него сода бикарбонат.

Постепенно се сипва водата и се замесва меко тесто.

Покрива се с кърпа и се оставя за втаса за един час.

Втасалото тесто за домашните малки хлебчета се премесва отново.

Дели се на 8 равни части. Всяка част се оформя на хлебче.

Хлебчетата се поръсват с брашно, правят се три-четири разреза с остър нож.

Любимите домашни хлебчета се оставят да втасат за 20 минути.

Пекат се на 180 градуса за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: