Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Панирани пилешки жулиени с млечен сос

Панирани пилешки жулиени с млечен сос

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Панирани пилешки жулиени с млечен сос
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Класика, която никога няма да ни омръзне - панирани пилешки жулиени с млечен сос"

Необходими Продукти

  • пилешки жулиени - 1 кг
  • царевична панировка - 500 г едра
  • галета - 500 г фина
  • бира - 300 мл
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 300 г
  • майонеза - 100 г
  • чесън - 4 бр. скилидки
  • копър - 1 връзка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките жулиени се измиват много добре и се почистват от ципи.

Заливат се с бира за 30 Мин.

Яйцата се разбъркват на пяна.

Всеки жулиен се изважда от бирата.

Потапя се в яйце, след това в галета.

Оставят се за 10 мин да попие галетата.

Потапят се отново в яйце и се овалват в царевичната едра панировка.

Пържат се пилешките филенца в сгорещено олио.

Чесънът се почиства и нарязва на ситно. Майонезата се разбърква с горчицата. Прибавя се киселото мляко и чесънът. Разбърква се много добре. Прибавя се сол и ситно нарязаният копър.

Поднесете панираните пилешки жулиени с млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: