Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Лаваш без глутен

Лаваш без глутен

Лаваш без глутен
Снимка: Кристиан Александров
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Домашен лаваш без глутен - толкова много вкусотии може да приготвите с него"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. без глутен
  • вода - 400 мл гореща
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 ч.л. - ябълков
  • лимонов сок - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното в купа. Добавяме солта и бакпулвера.

Смесваме содата с оцета и сипваме при брашното.

Смесваме зехтина с горещата вода и лимоновия сок и наливаме по малко в купата, като разбъркваме. Омесваме меко тесто. Покриваме го и го оставяме за 10 минути.

След това разрязваме тестото на около 10 части и оформяме топки.

Разточваме всяка топка на набрашнен плот на много тънка плоска питка.

Загряваме тиган на умерена температура и започваме да печем лаваша.

Всяка питка се обръща по 5-6 пъти, като обръщаме на 2-3 секунди.

Подреждаме изпечените питки лаваш без глутен в чиния, а когато изстинат, може да се опаковат във фолио и да се използват в рамките на 1-2 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: