Плетени кренвиршки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
10k
18
27/07/2020
"Тези плетени кренвиршки изглежда вкусно и са наистина много вкусни"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 130
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете кренвиршите - първо през средата по хоризонтала, след това през средата на вертикала.

В купа пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте и оформете кладенче.

В купа налейте затоплената вода, прибавете маята и захарта, разбъркайте и оставете за 15 минути да се активира под капак.

В кладенчето при брашното, прибавете разбитото с вилица яйце, киселото мляко, олиото и активиралата се мая, замесете меко тесто.

Поставете тестото в намазана с олио купа и покрийте, оставете за 60 минути да си удвои обема. Премесете тестото и разделете на 12 еднакви топчета.

Всяко топче с помощта на точилка разточете на тънка кора, поставете в средата на всяка кора парче кренвирш. От двете страни на кренвирша направете разрези рибена кост и преплитайте на плитка върху него да се покрие (като повито бебче).

Поставете така оформените кренвиршки в тава постлана с хартия за печене и оставете за 30 минути да набъбне тестото.

След което намажете ги с разбития жълтък с малко мляко с помощта на четка и поръсете с щипка сусам и риган. Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до златиста коричка отгоре.

Плетените кренвиршки са готови.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вики
Вики
16.11.2020 15:37
Днес пробвах рецептата и станаха невероятни. ?
0
0