Пълнени понички с крем Шантили

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
28/07/2020
"Топящи се в устата меки понички с крем Шантили - сутрините могат да са приятни и много вкусни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции21
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 902
  • Преглеждания за месеца1296
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

В купа смесете топлата вода, захарта и маята, разбъркайте да се разтворят и оставете настрани да се активира маята.

Пресейте брашното и добавете щипка сол в него и оформете кладенче. В него прибавете настърганата кора на ситно ренде на лимона, олиото и шупналата мая, замесете меко тесто.

Покрийте тестото и оставете за 1 час да втаса. Върху набрашнен плот разточете тестото на кора с дебелина между 0. 5 – 1 см и с помощта на чаша или резец, изрежете кръгове.

Покрийте кръговете за 30 минути с чиста кърпа, след което пържите в нагрятото олио на умерен огън от двете страни до златисто-кафяв цвят.

Наредете поничките в тава покрита с кухненска хартия, една до друга (не на куп) и оставете да се охладят.

Пригответе си крема Шантили, в тенджера с дебело дъно поставете жълтъците и захарта, разбийте до еднородна маса. Добавете студеното прясно мляко, нишестето и ванилията, разбийте на гладка еднородна смес.

Поставете тенджерата на бавен огън и варите до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Свалете тенджерата от котлона, завийте я със стреч фолио и оставете да се охлади напълно крема.

Отделно разбийте сметаната на пухкав крем. Периодично към нея прибавяйте от охладения яйчен крем при непрекъснато бъркане с миксер, за да се получи пухкав и гладък крем.

Върнете се при поничките, направете дупка встрани на поничката с помощта на сламка, като леко раздвижите сламката вътре в нея, за да отворите път на крема. Напълнете шприц или пош с тънък накрайник с крем. Поставете накрайника в дупката на поничката и напълнете с крем.

Подредете пълните понички в подходящ съд и поръсете с пудра захар, оставете за 2-3 часа да попият от крема.

Пълнените понички с крем Шантили са готови.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар