Пръчици от полента

02/08/2020
"Поздрав към всички скъпи гости с тези пръчици от полента "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо211
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете водата в тенджерка и я сложете на котлона, докато започне да завира. Сложете царевичния грис и непрекъснато разбърквайте до сгъстяване. Когато започне да се сгъстява, добавете кашкавала и маслото.

След това изсипете полентата в малка тавичка (23-26 см), застлана с хартия за печене. Оставете да се охлади напълно за поне час.

След това вече изстиналата полента, с помощта на кухненски нож или нож за пица нарежете на пръчици. Наредете пръчиците в по-голяма тава, с хартия за печене на дъното.

Включете фурната на 200 градуса с вентилатор.

Вземете една паничка и смесете в нея зехтина и подправките. С помощта на силиконова четчица намажете пръчиците с мазнината от паничката.

Печете гризините за около 20 минути в предварително загрятата фурна.

Пръчиците от полента са готови.

Бамбуково плато HORECANO за поднасяне - 13 cm
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Бамбуково плато HORECANO за поднасяне - 13 cm
8.99 лв.
Виж ››

Това бамбуково плато е отговора на всички ви въпроси за красивата презентация на сладки и солени ордьоври и допълнения към ястията на трапезата. Практично, лесно за употреба и почистване. Бамбуковото плато за презентация е изработено от висококачествен бамбук и ще ви служи вярно много дълго време.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вероника Михайлова
Благодаря!
0
0
Кристиан Александров
Изглеждат страхотно.Поздравления!
1
0