Начин на приготвяне
В малка купичка се сипва малко оцет. От каймата се оформят малки топченца, като леко ръцете се намокрят с оцет.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и настъргват.
В тенджера се слага маслото да загрее. Добавят се лукът и морковите, за да се запържат. Добавя се вода по ваша преценка.
Когато водата заври, топчетата се добавят едно по едно. Добавя се фидето и чубрицата към вкусната супа топчета.
В тиган с ненадраскващо покритие се чуква яйцето. Добавя се киселото мляко и се разбива. Добавя се брашното и се разбърква. Слага се на слаб котлон, като непрекъснато се разбърква с телена бъркалка.
Когато леко се сгъсти, се добавя от бульона на супата и продължава да се бърка.
Застройката за супа е готова и се добавя в супата.
Овкусява се с черен пипер и сол. Оставя се още малки да поври.
Любимата застроена супа топчета със заешка кайма на малки и големи е готова.