Галет с праскови и канела

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Готвач
171
1k
337
245
2
13/08/2020
"Приготвянето на разкошни сладкиши ни е в кръвта, личи по галета с праскови и канела"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо292
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 190 г
  • краве масло - 110 г
  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 2 с.л.
  • За плънката
  • праскови - 3бр.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете дълбока пластмасова купа. Измийте я и я подсушете добре.

Пресейте брашното с помощта на сито. В купата смесете брашното с маслото.

Разтривайте съставките с ръце до получаване на маслени трохи. След това прибавете захарта и яйцето. Размесете хубаво, докато получите гладко тесто. След това тестото трябва да си почине. Завийте го със стреч фолио и го приберете в хладилника за 30 минути.

През това време измийте прасковите. Обелете ги (не е задължително) и ги нарежете на полумесеци. Включете фурната да загрява на 180 градуса без вентилатор.

Извадете тестото от хладилника и го разточете върху предварително застлана хартия за печене върху плота. Вземете точилката и започнете да разстилате тестото.

Старайте се да получите кръгла форма при разточването. Надупчете кръга с вилица на няколко места по средата. Върху него наредете плодовете.

При подреждането на плодовия галет оставете разстояние два пръста от ръба на тестото.

Поръсете плодовете със сместа от кафява захар и канела. Накрая завийте краищата навътре, така че ръбчето на тестото да покрива леко плодовите резени.

Внимателно преместете хартията с прасковения сладкиш в тавичка.

Печете галета с праскови и канела за около 35 минути или до златисто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар