Плосък бъркан хляб с царевично брашно

Христинка КолеваХристинка Колева
Чирак
140
2k
498
289
17/08/2020
"Не забравяйте да добавите и щипка любов към плоския бъркан хляб, за да стане идеален "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо780
  • Преглеждания за месеца105
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества
Плосък Хляб

Начин на приготвяне

За този царевичен хляб двата вида брашно се смесват и пресяват.

Към киселото мляко се прибавя бакпулверът и се разбърква.

В купа се поставя половината брашно. Добавят се яйцето, киселото мляко, олиото, солта и натрошеното сирене.

Сместа се бърка с лъжица и се започва постепенно да се добавя останалото брашно.

Тестото се поставя в тава с размер 23-25 см, постелена с хартия за печене, и се заглажда.

Оставя се да почине 15 минути или докато фурната загрее.

Плоският хляб се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 35 минути.

Приятен апетит с този плосък бъркан хляб с царевично брашно!

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар