Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински гърди със зеленчуци в гювеч

Свински гърди със зеленчуци в гювеч

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Свински гърди със зеленчуци в гювеч
Снимка: Ники
1 / 6
19/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
205 мин.
Порции
3
"Желаем добър апетит с порция свински гърди със зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свински гърди - около 1 кг
  • картофи - 7 бр. средна големина
  • патладжани - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр. кромид
  • пиперка - 1 бр.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме си патладжана на кубчета, осоляваме и го поставяме в гевгир.

През това време си почистваме и измиваме останалите зеленчуци, нарязваме ги в дълбока купа според желания размер.

Добавяме патладжана, прибавяме и сухите подправки, омесваме добре.

Нарязваме си свинските гърди на порции. Овкусяваме ги с червен и черен пипер.

На дъното на гювеча нареждаме ред гърди, след това ред зеленчуци и така, докато свършат продуктите.

Наливаме виното. В студена фурна поставяме гювеча!

Печем гювеча със свинско на 150°C за 3 часа.

Махаме капака и запичаме за 10 минути свинските гърди със зеленчуци в гювеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: