Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Меки кифлички с мармалад

Меки кифлички с мармалад

Меки кифлички с мармалад
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
18
"Много меки кифлички с мармалад, на които се радват всички у дома"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 180 г
  • краве масло - 90 г
  • олио - 90 мл
  • мая - 50 г
  • ванилия - 4 бр.
  • лимони - 1 бр. кора
  • сол - щипка
  • мармалад
  • за намазване
  • олио - 2 с.л.
  • жълтъци - 2 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Меки кифлички с мармалад, с които бързо ще заменят сладките за кафе.

Сложете брашното на кухненския плот и направете кладенче в него. Разтопете кравето масло, а маята разтворете в прясното мляко. Сложете в брашното всички продукти и замесете меко тесто.

Тестото завийте в памучна кърпа и оставете на топло. Трябва да утрои обема си. Разделете на топки от по 100 г. може да ползвате кухненски кантар и така да измерите с точност.

С помощта на точилка разточете всяко топче на елипса. В едната част сложете мармалад и завийте на руло. Застелете си тавичка с хартия за печене. Подредете приготвените кифлички в нея.

Оставете повторно да втасат мармаладените кифлички. Намажете с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Извадете, оставете леко да се охладят и сервирайте веднага пухкавите кифлички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: