Начин на приготвяне
Разкошна разядка с патладжан и печен чесън за ценители.
Срежете надлъжно през средата патладжана и направете във вътрешността на всяка половина дълбоки прорези. Посолете и оставете за 20-30 минути, след това измийте под течаща вида и подсушете.
В всеки прорез пъхнете обелени скилидки чесън, като заделите една от тях за по-късно. Нея ще добавим сурова.
Сложете половинките патладжан в намазнена тавичка с разреза надолу и печете 35 минути на 200 градуса, или докато зеленчукът е напълно омекнал и готов. Оставете да изстине.
С блендер или пасатор пюрирайте вътрешността на печения патладжан с чесъна плюс суровата скилидка, смлените предварително орехи, киселото мляко, домата и зехтина. Овкусете със лимонов сок и сол.
Поднесете тази разкошна разядка с препечени филийки или любимите ви крекери. Украсете с орехи пекан и струйка хубав зехтин.
Добър апетит!