Парени селски чушки

Драган
Драган
Новак
25/09/2013
"Любима рецепта за люти чушлета, от която задължително ще се възползваме!"
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции20 брукана
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 077
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • чушки - 5 кг чорбаджийски или др. малки
  • оцет - 3 л
  • вода - 1 л
  • сол - 400 г
  • дафинов лист - 7 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте чушките и махнете дръжките. Кипнете водата с оцета, захарта, солта, олиото и добавете черния пипер, бахара, дафиновите листа.

Пускайте в кипящата смес чушките на части. Дръжте ги по 2-3 минути и ги вадете. След това пускайте другите и т.н.

Оставете чушките да изстинат, напълнете ги в буркани. Залейте ги с изстиналата марината и затворете с капачки. Стерилизирайте бурканите за 10 минути след завиране.

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар