Начин на приготвяне
Измивате и сваряваме картофите до готовност.
В голяма купа, която ще ни е сместа, настъргваме картофите и оставяме да изстинат, за да не се разпаднат.
След като поизстинат и вече сме ги настъргали, натрошаваме сиренето и добавяме две яйца, а другите 4 разбиваме и оставяме за потапяне на картофените кюфтета.
Към сместа добавяме и настърган лук и нарязания предварително магданоз на ситно и накрая добавяме всички подправки.
Разбъркваме сместа много добре и оформяме средно големи кюфтета.
Всяко кюфте овалваме, като го редуваме в брашно яйца и галета.
Запържваме от двете страни до готовност в загрята мазнина.
Картофените кюфтета с магданоз могат и да се изпекат. Поднасяме със соса.
За соса:
В купичка слагате Филаделфията заедно с киселото мляко и разбърквате много добре да получаване на гладка смес.
След това нарязваме на ситно магданоза и копъра и прибавяме към сместа.
Подправяме с подправките и отново разбъркваме.