Пиле в гювече

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Пиле в гювече2 / 2
17/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пилешките гърди ще си останат сочни, ще станат и ароматни, когато ги приготвите в гювече"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • картофи - 3 малки
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. по желание
  • домати - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз - или копър, за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките гърди в леко подсолена вода и ги нарежете на парченца.

Загрейте олио в съд на котлона и запържете нарязаните лук, моркови и чушки. След като омекнат леко, добавете обелените и нарязани на кубчета картофи. Оставете да се задушава до лекото им омекване и добавете нарязаните ситно домати. Овкусете с подправки и след няколко минути снемете от котлона.

Разпределете зеленчуците и пилешкото в 3-4 гювечета и ги сложете да се пекат за 20 минути под капак. След това махнете капаците и чукнете по 1 яйце по желание. Върнете за няколко минути във фурната и след това ги извадете. Поднесете пилето в гювече с малко скълцан магданоз/копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: