Пълнени картофи с бекон и сметана

31/08/2020
"Апетитна класика - пълнени картофи с бекон и сметана "
Приготвяне12 мин.
Готвене30 мин.
Общо42 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 981
  • Преглеждания за месеца369
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пълнени Картофи

Начин на приготвяне

1. Сварете картофите в леко подсолена вода, оставете ги да изстинат и разполовете.

С лъжица издълбайте вътрешността и я запазете.

2. Загрейте на умерен огън зехтина и в него запържете за кратко чесъна, нарязан на филийки.

Сложете бекона на парченца и бъркайте, докато и той се позапържи.

3. Дръпнете тигана от огъня и към чесъна и бекона сложете това, което сте издълбали от картофите и сметаната. Хубаво ги намачкайте и добавете сол и кашкавала.

Разбъркайте и напълнете кухините на издълбаните картофи.

4. Печете вкусните пълнени картофи на 190 градуса до лек загар.

Добър апетит с тези пълнени картофи с бекон и сметана!

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар