Сюрмели кебап

Сюрмели кебап

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
164
2k
534
376
05/09/2020
"Как се приготвя прочутия Сюрмели кебап - разберете сега"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 188
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • патладжани - 3 бр. печени
  • зелени чушки - 3 бр. печени
  • червени чушки - 3 бр. печени
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за кюфтенцата
  • телешка кайма - 500 г
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • кимион
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към каймата се прибавят настъргания лук, черния пипер, кимион и магданоз. Каймата хубаво се омесва и след това от нея се оформят около 12 кюфтенца с продълговата форма.

Поставят се в хладилника, покрити със стреч фолио.

Печените и изчистени зеленчуци се нарязват.

В тиган с незалепващо покритие се смесват зехтинът с кравето масло. Загряват се и се прибавят зеленчуците и нарязаните скилидки чесън.

Готвят се 5-6 минути. Овкусяват се със сол и черен пипер. Изсипват се в сервизна чиния.

Готовите кюфтенца се запичат в тиган без мазнина, като се обръщат от време на време. Котлонът не трябва да е силен.

Готовите кюфтенца директно се слагат върху зеленчуците.

Накрая се разтопява 1 с. л. краве масло, добавя се 1/2 ч. л. червен пипер и кебапът се полива.

Да ви е вкусно! Сюрмели кебапът е готов.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар