Чудни калоферски милинки със сирене и масло

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
349
3k
2k
1k
4
07/09/2020
"Традиционни калоферски милинки със сирене и масло "
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 114
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Милинки

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я разтворите в леко затоплено прясно мляко заедно със захарта и 2 с.л. от брашното.

Покрийте съда с кърпа и оставете за 10 минути.

В купа пресейте брашното. Добавете солта, олиото и сместа с маята.

Замесете меко нелепнещо тесто.

Намажете го с малко олио и поставете в купа, покрито с фолио или кърпа.

Оставете за 1 час на топло да втаса, докато удвои обема си.

Разтопете маслото го оставете леко да се охлади.

Натрошете сиренето и добавете към него около 30 г разтопено масло. Разбъркайте.

От тестото късайте късове с големина на малко яйце. Оформете на топка и потопете в маслото.

Наредете топките тесто в намазана с масло тава на разстояние една от друга.

С пръст направете дупка и сложете от плънката. По този начин напълнете всички домашни милинки.

Оставете отново да втасат за още 15-20 минути.

Разбийте едно яйце и прибавете към него прясно мляко и останалото масло.

С лъжица полейте калоферските милинки.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за 30-35 минути до хубав златист загар.

Пухкави и много вкусни калоферски милинки със сирене и масло.

Дебела дървена точилка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дебела дървена точилка
6.16 лв.
Виж ››

Хубавата баница с тънки кори се точи с хубава дебела дървена точилка, така ще ви кажат всички, които разбират

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар