Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Гевречета, месечни в хлебопекарна

Гевречета, месечни в хлебопекарна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Гевречета, месечни в хлебопекарна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Работим в екип с хлебопекарната за приготвянето на тези очарователни гевречета"

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 50 г
  • олио - 50 мл
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • суха мая - 7 г
  • сусам за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда на хлебопекарната се изсипват в следната последователност: вода, олио, сол, захар, разбитото яйце (оставяме малко за намазване), брашното и маята (1 пакет суха мая).

Пуска се на програма тесто.

След като е готово тестото, подготвяме тава, постлана с хартия за печене. Тестото разделяме на 8 равни топки.

Всяка топка се разделя на 2 части, които се оформят на фитили. Всеки 2 фитила се осукват и се оформят като гевречета.

Слагат се в тавата, намазват се с останалото яйце. Поръсват се със сусам.

Оставят се да втасат 30-40 мин.

Пекат се гевречета, месечни в хлебопекарна на 200 градуса за около 20-30 минути (до суха клечка).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: