Пилешки бутчета със зелен лук

НикиНики
Новак
138
946
584
156
11/09/2020
"Пилешките бутчета са страшно апетитни, а зеленият лук им придава още повече очарование - как да не ги хапнеш веднага"
Приготвяне15 мин.
Готвене85 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 376
  • Преглеждания за месеца235
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • бутчета - 3 бр.
  • лук - 1 връзка
  • керевиз - пресен
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио
  • пикантина - или сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата срязвам на две (може и цели).

В купа си смесваме пикантината, черния и червения пипер (ако не използвате пикантина, добавете сол).

Омесваме добре подправките и овкусяваме бутчетата.

Подреждаме ги в тава, сипваме малко мазнина и наливаме водата и бирата. Покриваме с алуминиево фолио и печем в предварително загрята фурна на 180°C за 1 час.

Пресния лук и кервиза почистваме и нарязваме. Изваждаме тавата, отнемаме фолиото и прибавяме нарязаните лук и керевиз към печените бутчета.

Покриваме отново с фолио и връщаме във фурната до омекване на лука.

Накрая махаме фолиото и запичаме пилешките бутчета със зелен лук до златист цвят.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар