Фокача с розмарин и сушени домати

Фокача с розмарин и сушени домати

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
364
3k
2k
1k
5
14/09/2020
"Ароматна и апетитна фокача с розмарин, а сушени домати са незаменим акцент"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче. Добавете топла вода, маята, захарта, солта и зехтина.

Разбъркайте леко с лъжица, като вземате по малко от брашното.

Щом стане трудно за бъркане, доомесете тестото с ръце. Трябва да се получи средно меко тесто, което не лепне.

Намажете тестото с малко зехтин и го покрийте с кърпа.

Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Застелете тава (30 см) с хартия за печене и я намажете със зехтин. Сложете втасалото тесто върху хартията и го разстелете с длани, докато заема формата на тавата.

С пръст направете малки дупчици през 2-3 см. Намажете фокачата със зехтин.

Добавете нарязани на ситно сушени домати и пресен розмарин. Поръсете с малко чили на люспи и оставете повторно да втаса.

През това време загрейте фурната на 220 градуса.

Печете фокачата с розмарин и сушени домати в добре загрята фурна около 20 минути.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар