Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с розмарин и сушени домати

Фокача с розмарин и сушени домати

Фокача с розмарин и сушени домати
Снимка: Росица Петрова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Ароматна и апетитна фокача с розмарин, а сушени домати са незаменим акцент"

Необходими Продукти

  • брашно - 280 г
  • мая - 4 г (суха)
  • зехтин - 30 мл
  • вода - 170 мл (топла)
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 к.л.
  • розмарин - 1 стрък (пресен)
  • сушени домати - 2 с.л.
  • чили - 1 ч.л. (на люспи)
  • зехтин - 1 с.л. - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче. Добавете топла вода, маята, захарта, солта и зехтина.

Разбъркайте леко с лъжица, като вземате по малко от брашното.

Щом стане трудно за бъркане, доомесете тестото с ръце. Трябва да се получи средно меко тесто, което не лепне.

Намажете тестото с малко зехтин и го покрийте с кърпа.

Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Застелете тава (30 см) с хартия за печене и я намажете със зехтин. Сложете втасалото тесто върху хартията и го разстелете с длани, докато заема формата на тавата.

С пръст направете малки дупчици през 2-3 см. Намажете фокачата със зехтин.

Добавете нарязани на ситно сушени домати и пресен розмарин. Поръсете с малко чили на люспи и оставете повторно да втаса.

През това време загрейте фурната на 220 градуса.

Печете фокачата с розмарин и сушени домати в добре загрята фурна около 20 минути.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: