Пълнени гъби със спанак и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
519
2k
929
1k
7
30/09/2020
"Изискани пълнени гъби, които ще оберат овациите на всички на масата"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се оставя да се размрази и след това водата се изцежда и спанакът се изстисква.

Лукът се нарязва на ситно заедно с пънчетата на гъбите. Запържват се в сгорещено олио заедно с натрошеното тофу.

Прибавя се спанакът и се готви още няколко минути, след което се прибавя босилек, черен пипер и сол.

Няколко минути по-късно сместа се сваля от котлона и се добавят сусамовият тахан и горчицата. Разбърква се добре.

Гъбите се пълнят с плънката. Приготвените пълнени гъби се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Чери доматчетата се нарязват на ситно и се разпределят върху гъбите.

Слагат се да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Да ви е вкусно с тези пълнени гъби със спанак и тофу.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
30.09.2020 20:15
много яка идея за веган ястие
0
0