Пълнени гъби със спанак и тофу

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
493
2k
890
957
7
30/09/2020
"Изискани пълнени гъби, които ще оберат овациите на всички на масата"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо286
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се оставя да се размрази и след това водата се изцежда и спанакът се изстисква.

Лукът се нарязва на ситно заедно с пънчетата на гъбите. Запържват се в сгорещено олио заедно с натрошеното тофу.

Прибавя се спанакът и се готви още няколко минути, след което се прибавя босилек, черен пипер и сол.

Няколко минути по-късно сместа се сваля от котлона и се добавят сусамовият тахан и горчицата. Разбърква се добре.

Гъбите се пълнят с плънката. Приготвените пълнени гъби се подреждат в тава, застлана с хартия за печене.

Чери доматчетата се нарязват на ситно и се разпределят върху гъбите.

Слагат се да се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути.

Да ви е вкусно с тези пълнени гъби със спанак и тофу.

Предпазен капак при пържене 30 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Предпазен капак при пържене 30 см
7.00 лв.
5.39 лв.
Виж ››

Предпазен капак за тенджера или по-голям тиган, който ще ви предпази от мазните пръски от храната. Печката ще бъде чиста, вие също. Капакът има термоустойчива дръжка и плътна мрежа, която позволява да наблюдавате процеса на гответе.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
30.09.2020 20:15
много яка идея за веган ястие
0
0