Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тиквички с ориз и гъби на фурна

Тиквички с ориз и гъби на фурна

Тиквички с ориз и гъби на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 4
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Получава се едно много приятно и вкусно ястие от тиквички с ориз и гъби на фурна"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр.
  • гъби - 500 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • магданоз
  • сол - на вкус
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и в него задушете за около 15 мин почистените и нарязани на едри парчета гъби.

След това добавете нарязаната на дребно глава лук и задушавайте още 5 минути.

Нарежете тиквичките и домата на едри кубчета и ги сложете при гъбите и лука.

Задушавайте още около 10 минути.

Прибавете ориза, скилидките чесън, нарязани на дребно, черния пипер, зеленчуковата подправка и сол на вкус.

Задушавайте още 5 мин., като често разбърквате.

Налейте към сместа 3 ч.ч. топла вода и я прехвърлете в тавичка.

Сложете тавичката в загрята фурна и гответе на 220°C за около 30 минути.

Готовите тиквички с ориз поръсете със ситно нарязан пресен магданоз.

P.S: Ако имате малки тиквички, може да ги разполовите, да ги издълбаете, така че да получите лодчици и да ги напълните със сместа, описана по-горе, преди да сте прибавили топлата вода към нея. Сложете ги в тавичката и разпределете сместа около тях. Ще се получи едно много приятно и вкусно ястие от тиквички с ориз и гъби на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: