Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с кекс и ванилов крем

Торта с кекс и ванилов крем

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Торта с кекс и ванилов крем
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Лесна торта с кекс и ванилов крем - започнете ли веднъж, просто не можете да спрете да си хапвате"

Необходими Продукти

  • двуцветен кекс - 12 парчета нарязани на тънко
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • нишесте - 1 пакет Ванилия
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилии - 2 бр.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с ваниловия крем.

В тенджера с дебело дъно налейте 800 мл прясно мляко и добавете захарта, разбъркайте и поставете на котлона на умерен огън.

Отделно в останалото студено мляко разтворете пакетчето нишесте и добавете ванилиите, разбъркайте.

След като млякото загрее, прибавете разтвореното нишесте и бъркайте, докато се сгъсти кремът.

В края на варенето прибавете маслото и разбъркайте да се разтвори напълно.

В тава за торта с падащо дъно наредете половината парчета кекс и залейте с половината крем.

Върху него наредете останалия кекс и завършете с крем вашата икономична торта.

Отгоре поръсете с трохи от кекса за декорация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: