Агнешко на фурна по турски

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
302
2k
1k
467
3
09/10/2020
"Всяка минута чакане по приготвянето на агнешкото на фурна си струва - тази турска рецепта ни е сред любимите"
Приготвяне20 мин.
Готвене180 мин.
Общо200 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо616
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това апетитно агнешко печено нарежете месото на порции и го измийте добре под течаща вода.

Подсушете го с домакинска хартия или кърпа и го осолете и натрийте с черен пипер от всички страни. Намажете го добре с олио и оставете на страни.

Лука почистете и нарежете на ситно. Поставете го в купа и сложете при него нарязан на ситно магданоз и джоджен (може и сух).

Доматите обелете и нарежете на ситни кубчета. Прибавете и тях в купата. Подправете с сол и черен пипер и разбъркайте сместа.

Вземете тава, която достатъчно голяма. Сложете агнешкото месо, а отстрани допълнете с лука и доматите.

Залейте с една чаша и половина вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете във фурната.

За агнешкото на фурна по турски ще са му необходими около 2 часа печене на 180 градуса.

След като мине това време, може да откриете тавата и да запечете за още половин час.

Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие
Приготвяй си тази рецепта в:
Тава за печене с мраморен ефект - незалепващо покритие
20.00 лв.
Виж ››

Модерна, практична и с незалепващо покритие - мечтаната универсална тава за всяка кухня

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар