Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест хляб с орехи

Пълнозърнест хляб с орехи

Пълнозърнест хляб с орехи
Снимка: Пламена Иванова Екимова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Полезен и много вкусен пълнозърнест хляб с орехи - често, докато чакаме основно, си хапваме поне една филийка просто така"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кисело мляко - 1/2кофичка
  • сода бикарбонат - 1/2ч.л.
  • орехи - 2 шепи цели
  • чия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се объркват с лъжица и хубаво продуктите: пълнозърнестото брашно със солта, содата, предварително угасена в кисело мляко и яйцето.

Накрая се добавят целите орехи и отново се разбърква.

Във форма за хляб, покрита с хартия за печене, се разпределя сместа.

Може и отгоре да се поръси с орехи и чия.

Пече се на 180°С за 50 мин и на вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: