Телешко филе със сос рокфор

Асен КостадиновАсен КостадиновНовак
28/09/2013
"И най-капризните гости ще замълчат, защото знаят, че не е възпитано да се говори с пълна уста "
Приготвяне20 мин.
Готвене65 мин.
Общо85 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 159
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистете филето от всички ципи и жили. Нарежете го по диагонал на филии с дебелина около 1.5 см. Начукайте получените пържоли с дървено чукче и ги овкусете със сол и черен пипер. Овъргаляйте ги в олио и ги изпържете в силно сгорещено олио от двете страни.

Приберете готовото месо на топло. В отделен съд загрейте маслото. Сипете брашното и запържете до златисто. При непрекъснато бъркане разредете с прясното мляко, а когато сместа кипне добавете и сметаната.

Сложете телешкото в получения сметанов сос и задушавайте на тих огън за около 20 минути. Когато месото омекне, добавете половината сирене, предварително натрошено, кипнете за още 2-3 минути и свалете от огъня.

Поднесете телешкото с гарнитура от задушени зеленчуци и остатъка от сиренето.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар