Печено свинско шкембе

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
301
2k
1k
458
3
12/10/2020
"Апетитно мезе от печено свинско шкембе, което може да си хапнете и топло, и студено"
Приготвяне120 мин.
Готвене90 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварителната подготовка на апетитното мезе включва варене на шкембето.

Сложете го в леко подсолена вода и го варете до готовност. Трябва да може да го бучните лесно с виличка. Като време може да отнеме около 2-3 часа.

Щом е готово, го изплакваме със студена вода и нарязваме на парчета.

Почистваме и нарязваме на ситно лука, чесъна и гъбите. В малко мазнина ги задушаваме до омекването им. Доливаме малка чаша вино и вода.

Разбъркваме и прибавяме нарязаното шкембе. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.

Добавяме и суха чубрица.

Разбъркваме и оставяме около 20-30 минути на среден огън.

Щом течността е вече извряла, прехвърляме шкембето на фурна в тава и поставяме във загрята фурна. Запичаме за половин час.

Изваждаме тавата. Поръсваме с малко настърган кашкавал и връщаме отново за нови 10 мин.

Печено свинско шкембе може да се яде както топло, така и студено.

Емайлирана ретро чиния с декор 22 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана ретро чиния с декор 22 см
6.50 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Емайлираната чиния с апетитна декорация ще допълни чудесно колекцията ви от съдове и прибори за хранене. Има емайлирано покритие, което не усвоява миризмата от отделните храни. Чинията е удобна за сервиране на порция любимо ястие.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар