Моята сполучлива капама

14/10/2020
"Бихме казали доста сполучлива капама, на която нетърпеливо чакаме да се насладим, но знаме, че хубавите неща изискват време"
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца246
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Капама

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешките ребърца по 2 или 3 на брой, като поръсваме със сол, черен пипер, джоджен и малко олио.

Нарязваме и свинското месо на късове и тях овкусяваме.

Нареждаме ги в намазан с олио глинен гювеч.

Обелваме си картофите и доматите, като нарязваме на по-големи парчета.

Морковите измиваме добре и тях също.

В голяма купа изсипваме всички зеленчуци, както и замразените, и поръсваме с олиото и червения пипер.

Разбъркваме добре и прибавяме към месото.

Поливаме с виното, похлупваме с капака и изпичаме в умерена фурна за около 2 часа и половина.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар