Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Капама»Моята сполучлива капама

Моята сполучлива капама

Моята сполучлива капама
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
170 мин.
Порции
5
"Бихме казали доста сполучлива капама, на която нетърпеливо чакаме да се насладим, но знаме, че хубавите неща изискват време"

Необходими Продукти

  • агнешки ребра - 2 кг
  • свинско месо - 1 кг
  • домати - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • замразени зеленчуци - 1 пакет
  • червен пипер - 1 с.л.
  • картофи - 5 бр.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер - на вкус смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешките ребърца по 2 или 3 на брой, като поръсваме със сол, черен пипер, джоджен и малко олио.

Нарязваме и свинското месо на късове и тях овкусяваме.

Нареждаме ги в намазан с олио глинен гювеч.

Обелваме си картофите и доматите, като нарязваме на по-големи парчета.

Морковите измиваме добре и тях също.

В голяма купа изсипваме всички зеленчуци, както и замразените, и поръсваме с олиото и червения пипер.

Разбъркваме добре и прибавяме към месото.

Поливаме с виното, похлупваме с капака и изпичаме в умерена фурна за около 2 часа и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нещо май си се объркала, Стоянке. Сигурно си искала си да напишеш гювеч, пък то излезло капама. Стават грешки, ама някой хора са много чувствителни на тема капама, и ще вдигнат кръвното за нищо :)
20.12.2021 14:01
2