Начин на приготвяне
Пюрето от тиква може да приготвите предварително или да използвате купено такова. За да го направите у дома, няма да ви отнеме много време.
Стоплете млякото до приятно топла температура. Добавете в него 3 с.л. брашно и пакетчето мая. Разбъркайте и оставете на страни за няколко минути.
През това време разтопете маслото, в него разбийте едно яйце и добавете хладка вода, сол и захар.
Брашното пресейте в тава и направете в средата кладенче. Вътре изсипете пюрето от тиква и двете отделни смеси. Започнете да размесвате тестото. Накрая то не трябва да лепне по ръцетв ви. Ако все още е така, добавете още малко брашно. Повийте го с кърпа и оставете за час да втаса.
След което го премесете отново. Разделете го на равни по големина топки, колкото една длан.
Оформете ги добре и с остър нож ги разрежете отстрани, без да срязвате средата. В средата поставете по една бадемова ядка.
Намажете ги с един разбит жълтък и оставете да втасат за около половин час.
Загрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата да се изпекат кифличките до готовност.
Готовите тиквени кифлички поръсете с пудра захар.