Тиквени кифлички

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Тиквени кифлички
Снимка: Аника Войт
1 / 5
18/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
16
"Пухкави тиквени кифлички - невероятно вкусни и подходящи за за из път или за уютна закуска у дома"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • пюре от тиква - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • масло - 6 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • суха мая - 1 пакет
  • вода - 100 мл хладка
  • брашно - 5 ч.ч.
  • жълтъци - за намазване
  • бадеми - за декорация
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пюрето от тиква може да приготвите предварително или да използвате купено такова. За да го направите у дома, няма да ви отнеме много време.

Стоплете млякото до приятно топла температура. Добавете в него 3 с.л. брашно и пакетчето мая. Разбъркайте и оставете на страни за няколко минути.

През това време разтопете маслото, в него разбийте едно яйце и добавете хладка вода, сол и захар.

Брашното пресейте в тава и направете в средата кладенче. Вътре изсипете пюрето от тиква и двете отделни смеси. Започнете да размесвате тестото. Накрая то не трябва да лепне по ръцетв ви. Ако все още е така, добавете още малко брашно. Повийте го с кърпа и оставете за час да втаса.

След което го премесете отново. Разделете го на равни по големина топки, колкото една длан.

Оформете ги добре и с остър нож ги разрежете отстрани, без да срязвате средата. В средата поставете по една бадемова ядка.

Намажете ги с един разбит жълтък и оставете да втасат за около половин час.

Загрейте фурната на 180 градуса и поставете тавата да се изпекат кифличките до готовност.

Готовите тиквени кифлички поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: