Начин на приготвяне
Сваряваме картофите така, както са си с обелката, почистваме и режем морковите на кубчета и също варим, но в подсолена вода.
След като картофите вече са поизстинали, ги обелваме и в голяма купа с помощта на преса за картофи ги правим на пюре, към което добавяме, сварените и отцедени моркови, печурките и мариноватите краставички, които предварително сме нарязали на кубчета, посоляваме на вкус и добавяме около 100 грама от царевичното брашно, може и по-малко.
Измесваме добре сместа за нашите апетитни крокети, която след това оформяме в стандартните за този тип ястие форми, които могат да бъдат и с различна форма според вашата фантазия.
Всяка крокета трябва да е не повече от около 150 г.
Загряваме в дълбок тиган олиото, което е желателно да достигне 170 - 180 градуса, през това време смесваме останалото царевично брашно с галетата и микса от семена и овалваме крокетите в така получената панировка.
След това внимателно ги поставяме в загрятото олио и пържим до златисто.
По желание вегетарианските крокети могат да се поднесат със салата от домати и краставици.