Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Крокети»Вегетариански крокети

Вегетариански крокети

Вегетариански крокети
Снимка: Шеф Желязков - Жечо Танев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Крокети, ама вегетариански, сервирани с подходяща салата - семпло ястие, което допада на всеки вкус"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • моркови - 3 бр.
  • грах - 50 г консерва
  • мариновани краставички - 4 бр.
  • мариновани печурки - 1/2 бурканче
  • царевично брашно - 200 г
  • галета - 100 г
  • семена - 100 г микс за овалване
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 250 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите така, както са си с обелката, почистваме и режем морковите на кубчета и също варим, но в подсолена вода.

След като картофите вече са поизстинали, ги обелваме и в голяма купа с помощта на преса за картофи ги правим на пюре, към което добавяме, сварените и отцедени моркови, печурките и мариноватите краставички, които предварително сме нарязали на кубчета, посоляваме на вкус и добавяме около 100 грама от царевичното брашно, може и по-малко.

Измесваме добре сместа за нашите апетитни крокети, която след това оформяме в стандартните за този тип ястие форми, които могат да бъдат и с различна форма според вашата фантазия.

Всяка крокета трябва да е не повече от около 150 г.

Загряваме в дълбок тиган олиото, което е желателно да достигне 170 - 180 градуса, през това време смесваме останалото царевично брашно с галетата и микса от семена и овалваме крокетите в така получената панировка.

След това внимателно ги поставяме в загрятото олио и пържим до златисто.

По желание вегетарианските крокети могат да се поднесат със салата от домати и краставици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка: