Хляб с кестени

НикиНики
Иноватор
317
2k
1k
402
2
22/10/2020
"По-хубав от домашния хляб е единствено домашният хляб с кестени - идея, пред която оставаме безмълвни от наслада"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа си смесваме пресятите брашна.

Добавяме солта и нарязаните на ситно кестени.

В половината част от водата си разтваряме маята и захарта.

Шупнала мая добавяме при брашното и започваме да месим, добавяме и останалата вода.

Замесваме тестото, поставяме го в купа, поръсваме с брашно и оставяме на топло място да втаса.

Процесът отнема около 6-7 часа.

Когато тестото втаса, се слага в подходяща тава и пълнозърнестият хляб се пече на 210°C за 10 минути.

След това намаляваме градусите на 180°C и печем хляба с кестени около час.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар