Веган къри с леща и тиква

22/10/2020
"Друго си е човек да хапне такова вкусно къри с тиква и леща, а да - и е веган"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо152
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата (може и с кората), изчистете от сърцевина и нарежете на кубчета.

Измийте лютата чушка, разрежете наполовина. Нарежете на ситно. Обелете чесъна и пресовайте с преса за чесън.

Разтворете къри пастата в приблизително 250 мл вода. Обелете лука и го нарежете н фини кубчета.

Загрейте олиото в тенджера. Задушете лука, докато стане прозрачен. Добавете тиквата, лютото чушле и чесъна и запържете за около 5 минути. Добавете лещата, доматите, бульона и кърито.

Покрийте и оставете да къкри около 20 минути, като междувременно готвите ориза в подсолена вода според инструкциите на пакетчето.

Разбъркайте кокосовото мляко в кърито и подправете със сол и черен пипер.

Измийте кориандъра и откъснете листата от стъблата.

Сервирайте веган къри с леща и тиква с ориз в чинии и поръсете с кориандър.

Мултифункционално ренде с 5 приставки-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мултифункционално ренде с 5 приставки
28.99 лв.
22.32 лв.
Виж ››

Оставете работата по подготовката на продуктите за готвене на новото си мултифункционално ренде, вие просто си изберете приставка. Невероятно кухненско пособие, което веднъж попаднало в ръцете на една домакиня, трудно се измъква от тях. Многофункционално ренде за рязане на зеленчуци, плодове, сирене, подправки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар